28.7.14

"Έφυγε" ο γγ Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρης Στεφάνου...

Έφυγε ο γγ Δημόσιας Διοίκησης-Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου.

Ο...
Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Δικηγόρος, εργάστηκε ως επικεφαλής επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν στη Γερμανία. Διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχει διατελέσει γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 - 2011), Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2012-2014).

Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού

Αναφερόμενος στην την απώλεια του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: