25.7.14

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό...

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα...
 ορεινά περιμένουμε σήμερα.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος της θεμροκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και καταιγίδες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 30 βαθμούς Κελσίου...
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: