27.7.14

Γαζα: Ξεθάβουν νεκρούς απ' τα ερείπια...


Χθες Σάββατο οι κάτοικοι της Γάζας επωφελήθηκαν της εκεχειρίας για να περισυλλέξουν τους νεκρούς τους και να εφοδιαστούν σε τρόφιμα. Βγαίνοντας στους δρόμους μόλις τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία χθες στις 8 το πρωί βρέθηκαν μπροστά σε...
ένα σκηνικό καταστροφής σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα Άσραφ αλ Κούντρα, τουλάχιστον 147 σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Ο Νάσερ Τάταρ, διευθυντής του Σίφα, του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, σημείωσε ότι οι περισσότερες σοροί εντοπίστηκαν στις συνοικίες Μπέιτ Χάνουν, Σατζάγια και Χαν Γιουνές.

Παράλληλα η Χαμάς συμβούλευσε τους εκτοπισμένους, περισσότεροι από 160.000 εκ των οποίων έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, να μην πλησιάζουν τα βομβαρδισμένα σπίτια και τις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί συγκρούσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παραμένουν εκεί εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν έχουν εκραγεί, ή ακόμη να είναι παγιδευμένα τα κτίρια.

Στο διπλωματικό πεδίο, γίνονται διεθνείς προσπάθειες για τερματισμό των συγκρούσεων και τη διασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης εκεχειρίας υπό τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: