22.7.14

Δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου...

Δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύουΣχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων...


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκαν...
εντατικοί έλεγχοι με στόχο τον εντοπισμό ιστοσελίδων αλλά και χρηστών του διαδικτύου που προβαίνουν σε παράνομη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό.

Ειδικότερα, από την Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης & Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού που διεξάγεται μέσω του διαδικτύου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όπου εντοπίστηκαν χρήστες να προβαίνουν σε παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι η παράνομη προγνωστική στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε, τέσσερις από τους διαχειριστές είχαν ως κατοικία τα Σκόπια και την Κύπρο, ενώ ο πέμπτος, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας διέμενε στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη συγκεκριμένη περιοχή και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από την επιτόπια αυτοψία ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των πέντε χρηστών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: