24.7.14

Ναζιστικό χτύπημα στο Μαρούσι ...



“Ναζιστικό χτύπημα σε συμπολίτη μας από μέλη της Χρυσής Αυγής του νέου γραφείου Αμαρουσίου”, αναφέρει σε καταγγελία της η ...
δημοτική κίνηση "Ενότητα, Ανατροπή και έργο στο Μαρούσι".

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου της 15 Ιουλίου, η παράταξη μας ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά μία καθαρή πολιτική απόφαση από όλες τις παρατάξεις που θα δήλωνε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή στην πόλη μας.
Διατυπώσαμε τη θέση μας ότι οι θεσμικοί φορείς της πόλης μαζί με την κοινωνία οφείλουν να απομονώνουν το φαινόμενο με σκοπό να κλείσουν το συντομότερο αυτά τα γραφεία. Επισημάναμε ότι αυτά τα γραφεία πρέπει να κλείσουν όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει το καθήκον στη δημοκρατική παράδοση της πόλης μας, αλλά και επειδή η ύπαρξή τους θα συνιστά μόνιμη απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην γειτονιά και ευρύτερα.
Μόνο η δημοτική αρχή Πατούλη δεν θέλησε να πάρει θέση στο θέμα και δεν τόλμησε να συνδράμει ενωτικά, ούτε καν σε μία κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.
Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστες ημέρες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα λεγόμενα και οι φόβοι μας.
Μέλη της Χ. Α. επιτέθηκαν σε συμπολίτη μας που μοίραζε σήμερα 23|7 στη γειτονιά του, κοντά στα γραφεία τους, ανακοίνωση την οποία επισυνάπτουμε, η οποία αναφερόταν στην εγκατάσταση τους και τις συνέπειες για την πόλη μας. Απάντησαν με βία στην πράξη ενάντια στο δικαίωμα για ελεύθερη πολιτική δράση, επειδή αυτή δεν τους βρίσκει σύμφωνους.
Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λ. Μαγιάκης αμέσως έκανε παράσταση στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου για το περιστατικό και ζήτησε την προστασία των πολιτών της πόλης μας.
Η παράταξή μας επιμένει ότι η πολιτική απομόνωσή τους πρέπει να είναι καθολική από τους πολίτες και τους φορείς τους. Καλούμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί χωρίς επιφυλάξεις, σε ένα γεγονός που ήδη φάνηκε ότι θα ταράξει την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας.
Ειρηνικά, αγωνιστικά, απαιτούμε το κλείσιμο των γραφείων τους.
Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 24/7, στις 6μμ, στο σταθμό του ΗΣΑΠ”.
 ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: