18.7.14

Το γεύμα των μπατίρηδων στην Φλωρεντία...

Με οικοδεσπότη τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος της Φλωρεντίας, οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ιταλίας Αντώνης Σαμαράς και Matteo Renzi γευμάτισαν μετά συζύγων για 2,5 ώρες στο κέντρο της ιστορικής ιταλικής πόλης.

Σύμφωνα με...
κυβερνητικές πηγές το κλίμα ήταν θερμό και οι δύο πρωθυπουργοί έβγαλαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στις δύο προεδρίες της ΕΕ, καθώς τη σκυτάλη μετά την Ελλάδα πήρε η Ιταλία για το τρέχον εξάμηνο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Matteo Renzi για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική.

Συγκεκριμένα συζήτησαν για ευρωπαϊκά θέματα, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για τον αγωγό TAP, για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, για την ανάγκη και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό.

Ο κ. Renzi σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί δια της διπλωματικής οδού.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Excelsior, σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Φλωρεντίας, απ’ όπου κανείς έχει εξαιρετική θέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: