4.7.14

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταδικάζει την επίθεση...

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταδικάζει την επίθεση"Τέτοιες πρακτικές δεν θα μας σταματήσουν στην άσκηση των καθηκόντων μας ως λειτουργών του Τύπου", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ για την επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοί τους στο Εφετείο, ενώ...
χαρακτηρίζει την Αστυνομία "απούσα".

Η ανακοίνωση της Ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδος αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταδικάζει την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν φωτορεπόρτερ από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρουσία της Αστυνομίας, λίγη ώρα αφότου έφτασαν στο Εφετείο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές της, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός όπου επρόκειτο να απολογηθούν.

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν αρκέστηκαν σε λεκτικές ύβρεις, πετροπόλεμο και απειλές αυτή τη φορά κατά των λειτουργών των ΜΜΕ. Κλώτσησαν και χτύπησαν μία γυναίκα φωτορεπόρτερ αφού προηγουμένως προσπάθησαν να διαλύσουν τη φωτογραφική της μηχανή, ενώ τον άλλο συνάδελφο, αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον κλώτσησαν  στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συνάδελφοί μας,  οι παρόντες αστυνομικοί παρέμειναν απαθείς θεατές, παραβαίνοντας το καθήκον τους.

Ως λειτουργοί των ΜΜΕ, αλλά και ως πολίτες που δέχονται επίθεση μπροστά στα μάτια  αστυνομικών οι οποίοι παρέλειψαν να τηρήσουν το νόμο προστατεύοντάς τους, ζητούμε ΣΗΜΕΡΑ κιόλας από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να διατάξει ΕΔΕ για την πειθαρχική τιμωρία των ενόχων.

Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας,  δηλώνουμε κατηγορηματικά προς ΟΛΟΥΣ πως τέτοιες πρακτικές ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ στην άσκηση των καθηκόντων μας ως λειτουργών του Τύπου, προασπίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γενική Γραμματέας

Μάριος Λώλος                                                 Χριστίνα Ζαχοπούλου"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: