25.7.14

Ανοίγει το club των μεγαλοεκδοτών…

Έπειτα από απουσία τουλάχιστον τριών ετών, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών επανέρχεται στην ενεργό δράση, αλλάζοντας όνομα, χαρακτήρα και...
Καταστατικό. Στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας πρόεδρος της νέας Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – Μέσων Ενημέρωσης εξελέγη ο Σταύρος Ψυχάρης, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής», και ταμίας ο Γιώργος Μπόμπολας.

Οι εκδότες αποφάσισαν να αλλάξουν και το Καταστατικό της Ένωσης, ανοίγοντας την πόρτα σε εκδότες εβδομαδιαίων εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ηλεκτρονικών σάιτ, με την προϋπόθεση πως έχουν ενυπόγραφη ύλη και τουλάχιστον 1.000 επισκέψεις καθημερινά. Το Καταστατικό της ΕΙΗΕΑ για να έχει ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί με νόμο.

Η κίνηση αυτή των παραδοσιακών εκδοτών δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον χρόνο που γίνεται αλλά και για τους στόχους που έχει. Κι αυτό γιατί για το διαδίκτυο ήδη υπάρχει και λειτουργεί, με τον ίδιο χαρακτήρα, η Ένωση Ιδιοκτητών Διαδικτύου, η ΕΝΕΔ, με μέλη τους ίδιους εκδότες και έδρα τη Μιχαλακοπούλου, όπου εδρεύει ο ΔΟΛ. Η ΕΝΕΔ, μάλιστα, από τον περασμένο Μάιο έχει σε λειτουργία το σύστημα των πιστοποιημένων μετρήσεων επισκεψιμότητας στα ηλεκτρονικά σάιτ, προσπαθώντας να καθιερώσει το κοινό νόμισμα στο μοίρασμα της διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επίσης, υπάρχει η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην οποία μετέχουν τα τηλεοπτικά κανάλια που ανήκουν στους παραπάνω εκδότες.

Η αλλαγή του χαρακτήρα της ΕΙΗΕΑ δεν αποκλείεται να σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου, καθώς τα μέλη της, οι εκδότες, είναι και ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: