19.7.14

Τελείωσε η απεργία στη Cosco...



Κέρδισαν οι εργαζόμενοι...
Μετά την δέσμευση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των εργαζόμενων, όπως το να αναγνωριστεί ως βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα των λιμενεργατών, ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι η ...
προβλήτα της Cosco.

Έληξε, το μεσημέρι του Σαββάτου, η απεργία στην προβλήτα της Cosco μετά την δέσμευση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των εργαζόμενων.

Συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ και ανθυγιεινό και η έναρξη συζητήσεων για αυξήσεις στο ημερομίσθιο, από την Δευτέρα.

Για όσους δεν είναι αναγνωρισμένοι λιμενεργάτες συμφωνήθηκε να παρακολουθήσουν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιμορφωτικά σεμινάρια, προκειμένου να πάρουν πιστοποίηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για όλα τα θέματα που υπήρξε συμφωνία συντάχτηκε κείμενο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η απεργία σταμάτησε και από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι η προβλήτα της Cosco.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση στην προβλήτα της Cosco, που ξεκίνησε όταν οι εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια αρνήθηκαν να βγουν από τον χώρο του terminal και η πρωινή βάρδια έμεινε απ’ έξω.

Αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας και συγκέντρωση καταγγέλλοντας ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: