16.7.14

Παγίδα το fax για τους εκπαιδευτικούς...

Παγίδα το fax για τους εκπαιδευτικούςΓλύτωσαν τα έξοδα μετακινήσεων κινδυνεύοντας να χάσουν το επίδομα παραμεθορίου...


Φαίνεται ότι χάνουν το επίδομα παραμεθορίου όσοι εκπαιδευτικοί έκαναν ανάληψη υπηρεσία μέσω τηλεμοιοτυπίας (fax) σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στις Δ/νσεις Δ.Ε. ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Προσ/κού Β/θμιας Εκπ/σης Τμ. Γ στις 11/07/2014.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι...
«άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι η πράξη ανάληψης υπηρεσίας μέσω τηλεομοιοτυπίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος».

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

Αναφορικά με το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών, στο άρθρο 15 του Ν. 4024/2011, αναφέρεται ότι «Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του... Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων για οποιοδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, διάθεση) από την περιοχή, η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου Προϊστάμενου.» Ως εκ τούτου, άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι η πράξη ανάληψης υπηρεσίας μέσω τηλεομοιοτυπίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Θυμίζουμε ότι ο Υφ.Παιδείας, ικανοποιώντας αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο δινόταν η δυνατότητα στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν ανάληψη της υπηρεσίας τους με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας. Πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να στείλουν φαξ για να αποφύγουν τα έξοδα των μετακινήσεων, φαίνεται όμως ότι αυτά που κέρδισαν θα τα χάσουν σε περίπτωση που δεν τους δοθεί το επίδομα παραμεθορίου...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: