21.7.14

Αναχωρεί το τρένο με τις σορούς των θυμάτων της πτήσης MΗ17...

Αναχωρεί το τρένο με τις σορούς των θυμάτων της πτήσης MΗ17
Εντός της ημέρας, αλλά χωρίς να ανακοινώνονται μέχρι στιγμής η ακριβής ώρα και ο προορισμός, αναμένεται να αναχωρήσει από τον...
σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ το τρένο-ψυγείο με τις σορούς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας δήλωσε πως το τρένο με τα ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια πρόκειται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με προορισμό «ένα σημείο όπου θα μπορούμε να δουλέψουμε».

«Το τρένο αναχωρεί. Δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε τον προορισμό. Λάβαμε μια υπόσχεση: αναχωρεί σήμερα» δήλωσε στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας: «Αυτό που θέλω είναι να πάει το τρένο σε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να δουλέψουμε. Και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ιδιαίτερα των οικογενειών των θυμάτων».
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε ότι τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς ακόμη 21 επιβαινόντων και τις μετέφεραν στο τρένο-ψυγείο. Τέσσερις ημέρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχουν βρεθεί οι σοροί 272 από τους συνολικά 298 επιβαίνοντες.

Εν τω μεταξύ, από την υπηρεσία Τύπου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη έγινε γνωστό πως ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα πρόκειται να συναντήσουν τη Δευτέρα τους συγγενείς των Ολλανδών που επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

Παρών στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία κοντά στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, θα είναι και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Την Κυριακή, πολλοί Ολλανδοί συγκεντρώθηκαν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Πάντως, η βασιλική οικογένεια έχει δεχθεί επικρίσεις για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την τραγωδία.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: