20.7.14

Επιστρέφει τα χρήματα των κρατήσεων η Malaysia Airlines...


Η Malaysia Airlines θα επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν εισιτήρια τους, μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.

«Οι...
επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου. Υπό το φως της υπόθεσης της πτήσης MH17, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει ακέραιο το ποσό στους επιβάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προορισμό. Οι επιβάτες που επιθυμούν να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριο τους, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων», ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.

Η πτήση ΜΗ17, η οποία αναχώρησε από το 'Αμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, με 298 επιβαίνοντες, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη, όταν επλήγη, κατά τα φαινόμενα, από πύραυλο εδάφους-αέρος σε περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και στρατευμάτων πιστών στο Κίεβο.

Στις 8 Μαρτίου, επίσης ένα Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Κανένα συντρίμμι του αεροσκάφους δεν βρέθηκε παρά τις εκτεταμένες έρευνες. Ωστόσο οι εμπειρογνώμονες που βασίζονται σε δεδομένα από δορυφόρους, θεωρούν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η εταιρία είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η εξαφάνιση του MH370 είχε δραματικές συνέπειες στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Πολλές ακυρώσεις επιβάρυναν περαιτέρω τις ζημιές του εθνικού αερομεταφορέα, που είναι ελλειμματικός εδώ και χρόνια.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημίες ανήλθαν σε 443 εκατομμύρια ρίνγκιτ (137 εκατομμύρια δολάρια), πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο «στο κόκκινο». Οι συνολικές ζημίες των τελευταίων τριών ετών ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: