25.7.14

O Ολάντ επιβεβαίωσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie στα σύνορα του Μάλι...

hollande-airplaneΣτην περιοχή Γκόσι του Μάλι, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie που εκτελούσε την πτήση AH5017, με...
110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται» ανέφερε επισήμως το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».

«Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη στο αεροπλάνο, δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της στρατιωτικής επιχείρησης Serval», δήλωσε μια πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna). Και συμπλήρωσε: «Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί».

«Ακόμη αναλύουμε τα τεχνικά στοιχεία μέσω των σχεδίων πτήσης, των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ πιλότων και ελεγκτών, μέσω των δεδομένων από τις οθόνες των ραντάρ», είπε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε το αεροπλάνο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. «Είναι πιθανό. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι πάντα επικίνδυνα για τα αεροπλάνα. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή».

Το σκάφος μετέφερε συνολικά 116 επιβάτες, από τους οποίους οι 50 ήταν Γάλλοι. Υπήρχαν επίσης 24 επιβάτες από την Μπουρκίνα Φάσο, 8 από τον Λίβανο, πέντε Καναδοί, τέσσερις Γερμανοί, δύο Λουξεμβούργιοι και από ένας από το Μαλί, το Βέλγιο, τον Νίγηρα, το Καμερούν, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και την Ελβετία. Δεν διευκρινίστηκε τι υπηκοότητας ήταν οι υπόλοιποι επιβάτες, ωστόσο νωρίτερα το κρατικό ραδιόφωνο της Αλγερίας είχε μεταδώσει ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και έξι Αλγερινοί. Τα 6 μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί υπήκοοι...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: