12.7.14

Τουριστικές selfies βαμμένες με αίμα...


Στην Ασία, η υποχρεωτική, για κάθε τουρίστα που «σέβεται τον εαυτό του», βόλτα με ελέφαντες και οι selfies αναμνηστικές φωτογραφίες, βασίζονται στο αιματηρό εμπόριο βασανισμένων ζώων. Σύμφωνα με...
μια νέα έκθεση, οι άγριοι ελέφαντες της Μιανμάρ αιχμαλωτίζονται και κακοποιούνται τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, με άγριους ξυλοδαρμούς από διακινητές, με στόχο το κέρδος στα τουριστικά πάρκα της χώρας. Της Μικαέλας Κόλλια.
Σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης άγριων ζώων, τη TRAFFIC, οι λαθροκυνηγοί στη Μιανμάρ, αιχμαλωτίζουν ελέφαντες μέσα στη ζούγκλα, και στη συνέχεια είτε σφάζουν τους γηραιότερους είτε βασανίζουν τους νεότερους. Οι τελευταίοι βασανίζονται ώστε να τους επιβάλλουντην υποταγή επειδή τους είναι πιο πολύτιμοι στο να διασκεδάζουν διασκεδάσει τους τουρίστες. Μάλιστα, καθώς οι τουρίστες προτιμούν τους νεότερους ελέφαντες, η τρέχουσα αξία τους ανλερχεται είναι περίπου στα 33.000 δολάρια. Είναι χαρακτιριστικό ότι, στο αυτοαποκαλούμενο «ομόσπονδο κράτος του χαμόγελου», οι ελέφαντες εργάζονταν παραδοσιακά στη βιομηχανία υλοτομίας.
«Όταν πιάσουν έναν άγριο ελέφαντα, μερικοί [λαθροθήρες] μετατρέπουν τη ζούγκλα σε σαν ένα πεδίο δολοφονίας. Για να πιάσουν ένα μωρό πρέπει να σκοτώσουν τη μητέρα του, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του μικρού, καθώς δε μπορεί να επιβιώσει μακριά από εκείνη», δήλωσε στη TIME, η Σάνγκντουεν Τσάιλερτ, γνωστή ως Λερτ, η οποία εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια για τη διάσωση των ελεφάντων στην πατρίδα της, τη βόρεια Ταϊλάνδη.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεσμεύθηκε να πατάξει το εμπόριο ελεφάντων τον Φεβρουάριο του 2012, τοποθετώντας μικροτσίπ στους ελέφαντες. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μικροτσίπ δε συνδέεται άμεσα, αλλά σε διάστημα 4 χρόνων από τη γέννησή τους, οι λαθροθήρες έχουν άφθονες ευκαιρίες να βρουν νέα θύματα και να τα παρουσιάσουν ως ιδιωτική περιουσία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: