7.7.14

Μπλόκο ΟΤΕ στη Vodafone...

 

Η NOVA θα καθορίσει το αποτέλεσμα...

 Χαρης Παπαβασιλείου (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)
 
Όταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Group, Βιτόριο Κολάο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα δεσμευόταν ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού για ...
επενδύσεις τουλάχιστον 1 δισ. € του ομίλου του στην Ελλάδα, κανείς δεν περίμενε ότι μερικούς μήνες αργότερα, μετά την απλή κίνηση των Γερμανών της Deutsche Telecom για εξαγορά της Nova από τον όμιλο ΟΤΕ, η Vodafone Ελλάδας θα βρισκόταν «με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο».
Παρά το ότι για μεγάλο διάστημα η Vodafone Ελλάδας έμενε πίσω σε επενδύσεις έναντι του ΟΤΕ, «παίζοντας άμυνα αντί επίθεσης» και αφήνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ, Cosmote, φαίνεται ότι από πέρυσι άρχισε να ενεργοποιεί κάποια αντανακλαστικά της για τον έλεγχο της αγοράς. Αρχικά με την εκδήλωση της πρόθεσής της για πλήρη έλεγχο της Hellas on Line (HOL) και στη συνέχεια (όταν εκδηλώθηκε η κίνηση εξαγοράς του 33,5% περίπου της Forthnet από τη Wind), με την εξαγορά σε δεύτερη φάση ποσοστού περίπου 7% της Forthnet. Πολλοί εκτίμησαν τότε ότι «ξύπνησε ο γίγαντας» και συμπέραναν ότι δεν ήταν δυνατόν η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στον κόσμο να μην έχει σχέδια που θα τη διατηρήσουν στην κυρίαρχη θέση της.

Διαβάστε περισσότερα στο www.moneypro.gr

πηγη parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: