21.8.14

Ζητούσαν 100 εκατ. δολάρια λύτρα για τον Φόλεϊ...

folei 

Λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ ζητούσαν οι απαγωγείς του  Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο,  σύμφωνα με...
τον ιστότοπο GlobalPost, όπου εργαζόταν μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.
«Ο διευθύνων σύμβουλος του GlobalPost Φίλιπ Μπαλμπόνι επιβεβαιώνει ότι το πρώτο ποσό το οποίο απαιτούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς του Τζιμ Φόλεϊ ήταν ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού ενημερωτικού ιστοτόπου.
Ο δημοσιογράφος εργαζόταν για το GlobalPost όταν απήχθη το Νοέμβριο του 2012 στη Συρία.
Την Τετάρτη ο Μπαλμπόνι είχε επιβεβαιώσει ότι βρισκόταν σε επαφή, όπως και η οικογένεια Φόλεϊ, με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που σύμφωνα με τον ίδιο είχαν «εκφράσει από την αρχή την επιθυμία να διαπραγματευτούν» για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου,
Απαντώντας σε ερώτηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Μπαλμπόνι εξήγησε ότι «οι απαγωγείς δεν είχαν πραγματικά ποτέ διαπραγματευτεί» το ποσό που ζητούσαν όμως απλά γνωστοποιούσαν τις απαιτήσεις τους κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 10 επαφών.
«Ποτέ δε λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτό το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ» αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ διευκρίνισε ότι είχε προσπαθήσει μαζί με την οικογένεια του δημοσιογράφου να συγκεντρώσει χρήματα που ισοδυναμούσαν με τα ποσά που είχαν πληρωθεί για την απελευθέρωση πολλών Ευρωπαίων ομήρων νωρίτερα εκείνη την χρονιά.
Το ποσά που αναφέρονται —καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει ότι έχει πληρώσει λύτρα— «ήταν πολύ μικρότερα» εκείνου που ζητούσαν οι τζιχαντιστές ως αντάλλαγμα για τον Τζέιμς Φόλεϊ.
Όμως οι διαπραγματεύσεις ποτέ δεν προχώρησαν και οι απαγωγείς δεν επικοινώνησαν έως τη στιγμή που η οικογένεια έλαβε ένα μήνυμα των απαγωγέων με το οποίο τους ενημέρωναν ότι θα σκότωναν το παιδί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: