13.8.14

Η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων ψάχνει ενοίκιο… μέχρι 130.000 ευρώ το μήνα!...

Η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων ψάχνει ενοίκιο… μέχρι 130.000 ευρώ το μήνα!Θέλει να "αυτονομηθεί" από το υπουργείο Οικονομικών...


Τελικά, μήπως υπάρχουν λεφτά; Εντύπωση και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει διαγωνισμό για τη...
μίσθωση κτιρίου, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες της.

Στη σχετική διακήρυξη, που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», αναφέρονται οι προϋποθέσεις που θέτει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Μεταξύ αυτών, αναφέρεται ότι ανώτατο όριο ενοικίου, που μπορεί να πληρώσει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, είναι 130.000 ευρώ μηνιαίους, δηλαδή… πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως!

Το κτίριο που επιθυμεί να ενοικιάσει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, επικεφαλής της οποίας διορίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα η Κατερίνα Σαββαϊδου αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη, πρέπει να περιλαμβάνει χώρους ωφέλιμης επιφάνειας 9.7523 τμ και αρχειακούς - αποθηκευτικούς χώρους ωφέλιμης επιφάνειας 985 τμ περίπου, οι οποίοι θα είναι και υπόγειοι (ασφαλείς, όμως, σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή αερισμό και φωτισμό), καθώς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Επίσης, το κτίριο θα πρέπει να διαθέτει θέσεις στάθμευσης ασφαλείς ή φυλασσόμενες για τα πέντε υπηρεσιακά οχήματα ενώ θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης - κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο της «αυτονόμησης» της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από απλούς πολίτες, έγκεινται στο γεγονός ότι η νέα ηγεσία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων είναι διατεθειμένη να δαπανήσει χρήματα για την ενοικίαση κτιρίου, την ώρα που υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα του Δημοσίου που «μαράζουν» και στα οποία θα μπορούσε να μετεγκατεσταθεί η υπηρεσία, αλλά και στο ύψος του ανώτατου ποσού ενοικίου που έχει τεθεί ως ανώτατο όριο στον εν λόγω διαγωνισμό.

Και όλα αυτά, την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο «τρέχει» για να αυξήσει τα έσοδά του, επιβάλλοντας φόρους όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, που έχει οδηγήσει στην «τρέλα» χιλιάδες νοικοκυριά.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς, και μάλιστα εν μέσω θέρους και καλοκαιρινής ραστώνης, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τους τροϊκανούς στο Παρίσι και στην οποία θα προσπαθήσει να πείσει ότι ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα περιορισμού των δημοσίων δαπανών.

Και την ώρα που οι Έλληνες κόβουν και από τα απαραίτητα προκειμένου να επιβιώσουν και άλλοι αυτοκτονούν επειδή η οικονομική κρίση και η ανεργία τους εφερε σε απόγνωση...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: