15.8.14

Σκηνικό Βεργίνας Νο 2...

με πολιτικές προεκτάσεις...

Η επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας», από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ στα αρχαιολογικά ευρήματα, που ξεκίνησε με την επίσκεψη Σαμαρά στην αρχαία Αμφίπολη, συνεχίστηκε με...
διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κινήσεις στις ανασκαφές που τροφοδοτούν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Χθες ενισχύθηκε η αστυνομική φύλαξη στο χώρο της ανασκαφής, ενώ με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου.

Επισήμως πρόκειται για την προστασία των Σφιγγών αλλά και των αρχαιολόγων από τον ήλιο, αλλά τα σκέπαστρα πολλαπλασίασαν τα ερωτήματα για το μυστήριο που συνοδεύει την ανακάλυψη των Ελλήνων αρχαιολόγων.

Όσοι στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σόου εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνέδεσαν τα ευρήματα με την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Την τελευταία υποτίθεται ότι είχε υπερασπιστεί ο κ. Σαμαράς στην διαβόητη μακεδονική εκστρατεία των αρχών της δεκαετίας του ‘90, που οδήγησε στην μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προχώρησε σε δηλώσεις, ως άλλος αρχαιολόγος, χωρίς βέβαια να περιμένει να ανακαλυφθεί ποιου ιστορικού προσώπου είναι τελικά ο τάφος, ελπίζοντας να είναι του Μεγάλου Αλέξανδρου, λόγω της πολιτικής σημασίας που θα είχε μια τέτοια ανακάλυψη, καθώς θα επανέφερε στο προσκήνιο τη μάχη αρχαίων προγόνων που είχε ξεκινήσει ο ίδιος πριν από 20 και πλέον χρόνια με την ΠΓΔΜ. Μιας πρώτης τάξεως δηλαδή ευκαιρία για την κυβέρνηση, να απομακρύνει τα βλέμματα από τα προβλήματα του «εδώ και τώρα», όπως ο ΕΝΦΙΑ...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: