13.8.14

250.000 ασφαλισμένοι φοβούνται για τις συντάξεις τους...

250.000 ασφαλισμένοι φοβούνται για τις συντάξεις τους
Μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των μηχανικών, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και όλων των άλλων επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται.
Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η...
ανακοίνωση της ένταξης των επικουρικών ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών στο ΕΤΕΑ. Από την ώρα που η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, στις τάξεις των μηχανικών, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και όλων των άλλων επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται άμεσα από αυτή την εξέλιξη, επικρατεί αναβρασμός. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να "περάσει" τη ρύθμιση βράδυ (συγκεκριμένα, ψηφίστηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης), προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση, ωστόσο, αυτό το οποίο μετράει για τους περίπου 250.000 θιγόμενους είναι η ουσία.

Κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν αποκλείεται να δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται, ακόμα και ανά τρίμηνο, καθώς θα ισχύσει και γι' αυτές η αρχή του μηδενικού ελλείμματος. Όπερ σημαίνει ότι όποτε το ταμείο δεν θα έχει λεφτά για να δώσει τις προβλεπόμενες συντάξεις, απλώς, θα τις περικόπτει. Αυτή είναι μια προοπτική, που, όπως είναι φυσικό, προκαλεί τρόμο.

Γι' αυτό και στις τάξεις των παραπάνω ομάδων υπερισχύει η άποψη που υποστηρίζει ότι μέσα στον επόμενο χρόνο (μέχρι τον Ιούλιο του 2015) που έχουν το χρονικό περιθώριο, θα πρέπει να μετατρέψουν τα επικουρικά τους ταμεία σε επαγγελματικά. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: