12.8.14

Καρίνα Τσικίτοβα: Το 3χρονο κοριτσάκι που επιβίωσε 11 μέρες σε δάσος της Σιβηρίας...

Καρίνα Τσικίτοβα: Το 3χρονο κοριτσάκι που επιβίωσε 11 μέρες σε δάσος της ΣιβηρίαςΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...


Συγκινεί η ιστορία της μικρής Καρίνα Τσικίτοβα που ως εκ θαύματος κατάφερε να επιβιώσει επί 11 ολόκληρες ημέρες ολομόναχη σε δάσος της Σιβηρίας, γεμάτο αρκούδες και λύκους.

Η μόλις 3 ετών Καρίνα χάθηκε στις...
29 Ιουλίου στο δάσος κοντά στο χωριό Όλομ της περιοχής Ολιοκμίνσκι στη Σάκχα της Ρωσίας, όταν μαζί με το κουταβάκι της ακολούθησε τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί.
s4

Η μητέρα του κοριτσιού πίστεψε ότι κόρη και πατέρας ταξίδεψαν τελικά μαζί, ωστόσο όταν κατέστη εφικτή η επικοινωνία του ζευγαριού, λίγες μέρες αργότερα, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι η Καρίνα είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η μικρή Καρίνα τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα πρόχειρο κρεβάτι που είχε φτιάξει από χόρτα, κάτι που ωστόσο δυσκόλεψε τον εντοπισμό της, από τα ελικόπτερα και τη μη επανδρωμένα σκάφη που πετούσαν στην περιοχή.


s2

Σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της έπαιξε το σκυλάκι της, το οποίο για 9 μέρες την κρατούσε ζεστή, καθώς στην Τάιγκα, αυτή την εποχή, επικρατούν θερμοκρασίες γύρω στους 6 βαθμούς κελσίου.

Τις δύο τελευταίες ημέρες το κουτάβι εγκατέλειψε το 3χρονο κορίτσι μόνο στο δάσος, επιστρέφοντας στο σπίτι, «δείχνοντας» στους διασώστες προς ποια κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνές τους.

«Δύο μέρες πριν βρούμε την Καρίνα, το κουταβάκι της επέστρεψε στο σπίτι» δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης της περιοχής, προσθέτοντας ότι: «Εκείνη τη στιγμή χάσαμε τις ελπίδες μας, καθώς πιστεύαμε ότι αν η Καρίνα έμενε με το σκυλί, είχε έστω και λίγες να επιζήσει».

Ωστόσο, με τη συνδρομή του σκύλου, οι διασώστες βρήκαν το δρόμο προς το 3χρονο κοριτσάκι, εντοπίζοντας τα ίχνη του δύο μέρες αργότερα.

s3

Η Καρίνα είχε αρκετά σημάδια, από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και τα αγκάθια που της γρατζουνούσαν τα πόδια, καθώς είχε χάσει τα παπούτσια της.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο παρά την περιπέτειά της, φαινόταν να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και να έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων.

Δείτε ε βίντεο τη στιγμή της διάσωσης:


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: