20.8.14

Τους κόβει το 50% των αποζημιώσεων!...

ert voitheiaΔεν φθάνει στα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν λουκέτο στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΕΡΤ, θέλουν και να...
τιμωρήσουν με απίστευτη βαναυσότητα τους πρώην εργαζομένους της, όσους δεν υπέκυψαν στην πολιτική τους. Η κυβέρνηση, παρά τα όσα είχε υποσχεθεί στα δικά της παιδιά και στους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ, «κλέβει» το 50% των αποζημιώσεων όλων των απολυμένων, δεν πληρώνει το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην συμβασιούχους που είχαν μονιμοποιηθεί με το ΠΔ 164 του Προκόπη Παυλόπουλου και δεν δίνει ούτε ευρώ αποζημίωση στους τελευταίους συμβασιούχους της ΕΡΤ.
Η ενημέρωση της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά στις συνδικαλιστικές Ενώσεις έγινε γνωστή χάρη στα socialmedia και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα μετέφερε η ειδική διαχείριση, οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα πάρουν έως 10 μισθούς αποζημίωση, κατά εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι περίπου 1.400 πρώην συμβασιούχοι θα λάβουν μόλις 4 ή 5 μισθούς αποζημίωση και ούτε ευρώ οι περίπου 246 συμβασιούχοι έργου.
Η δημόσια αναφορά του Αντώνη Σαμαρά πως οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιώνονταν πλουσιοπάροχα γίνεται τώρα χαστούκι σε όσους την πίστεψαν. Υποτίθεται ότι για τον λόγο αυτό καθυστερούσε τόσους μήνες η απόφαση, επειδή οι κυβερνητικοί είχαν υποσχεθεί ότι και στην περίπτωση της ΕΡΤ, όπως και σε άλλους κλάδους, δεν θα εφαρμοστεί για τον υπολογισμό της αποζημίωσης το ενιαίο μισθολόγιο. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις, επίσης, είχαν πάρει διαβεβαιώσεις πως και οι πρώην συμβασιούχοι θα λάμβαναν πλήρη αποζημίωση.
Η αποκάλυψη του θέματος προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, που ζήτησαν από τις Ενώσεις να προβούν σε ενέργειες και να απαιτήσουν πλήρη αποζημίωση για όλους...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: