4.8.14

Μανιφέστο 60 δημάρχων για την αυτοδιοίκηση ...


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές για το προεδρείο της ΚΕΔΕ και ήδη οι διαβουλεύσεις αλλά και το παρασκήνιο είναι ιδιαιτέρως έντονο.

Δήμαρχοι από 60 πόλεις της χώρας δημιούργησαν ...
το «κίνημα ανατροπής στην αυτοδιοίκηση». Πρόκειται για μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία η οποία όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δήμαρχοι «αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Στόχος της κίνησης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης «πρέπει να είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Κι όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών»

Από την ανακοίνωση των 60 δημάρχων δεν απουσιάζουν και οι αιχμές εναντίον της κίνησης Μπουτάρη – Καμίνη χωρίς να τους κατονομάζουν «Όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας , σαν αυτές που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, που στόχο είχαν και έχουν να καταμετρήσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και συσχετισμούς και θα διαλυθούν αμέσως μετά την εκλογή των νέων θεσμικών μας οργάνων».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 60 ΔΗΜΑΡΧΩΝ 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: