11.8.14

Άφαντες 65 δημοτικές επιχειρήσεις...

Άφαντες 65 δημοτικές επιχειρήσειςΠαρά το τελεσίγραφο του ΥΠΕΣ και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 65 δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν απογραφεί. Η προθεσμία για την απογραφή των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των δήμων λήγει στο τέλος Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να...
επιβληθούν κυρώσεις (διακοπή χρηματοδότησης) για όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα».

Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε λουκέτο τις δημοτικές επιχειρήσεις που θα επιμείνουν να μην καταγράφουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ κατά μία έννοια αποτελούν κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων νομικών προσώπων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσωπούμενη από τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, επικοινώνησε πρόσφατα με τα συλλογικά όργανα των αναπτυξιακών εταιρειών και των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη τους για την απογραφή των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και έτσι εντάχθηκαν στη διαδικασία 68 δημοτικοί και διαδημοτικοί φορείς.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένει ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις θα απογραφούν στο σύνολό τους, καθώς υποστηρίζει ότι έχουν αρθεί οι παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμάται ότι εν μέσω Αυγούστου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί το έργο της απογραφής στο σύνολο των εταιρειών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: