6.8.14

Κατατέθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο...


Τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης, που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ...
το υπουργείο, η αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν θα επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια - μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα για τους υπαλλήλους υπό αξιολόγηση.

Η διαβεβαίωση αφορά, ουσιαστικά, εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους (σ.σ. το 15%), οι οποίοι θα λάβουν βαθμό 1 έως 6 για τις επιδόσεις τους κατά το 2013.

Μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις για τον αξιολογούμενο προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

Συμμετοχή σε συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ ή άλλου πιστοποιημένου φορέα επιμόρφωσης
Επιμόρφωση σε άλλο αντικείμενο μέσα από τις δημόσιες δομές δια βίου μάθησης
Ανάπτυξη ορισμένης δεξιότητας
Βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, που άπτονται της εργασίας, της συμπεριφοράς, κλπ.
Εκούσια μετακίνηση εντός της υπηρεσίας

Εφόσον δεν υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, η περαιτέρω διαδικασία (εισήγηση και αξιολόγηση των υπαλλήλων) δεν αναστέλλεται. Σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία των αξιολογούμενων και η περίοδος αξιολόγησης συμπληρώνονται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού.

Σε ό, τι αφορά τις προθεσμίες για τις εκθέσεις αξιολόγησης επανακαθορίζονται ως εξής:

Έως την 1η Σεπτεμβρίου εκδίδεται η απόφαση επιμερισμού ποσοστών
Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου συντάσσεται η αυτοαξιολόγηση, μετά το πέρας του οποίου συντάσσονται εντός 15 ημερών οι εισηγήσεις, εφόσον απαιτούνται.
Εντός μηνός από το πέρας της προθεσμίας συμπλήρωσης της αυτοαξιολόγησης ή της εισήγησης, εφόσον απαιτείται, συντάσσονται οι εκθέσεις αξιολόγησης από τους αξιολογητές.

Το σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων του Π.Δ. 318/1992, όπως ισχύει, εφαρμόζεται αποκλειστικά για το έτος αξιολόγησης 2013. Για το 2014, η αξιολόγηση θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος το οποίο θα θεσπιστεί.

Kλίμακες αξιολόγησης

Σημειώνεται ότι με τις διατάξεις του νόμου 4250/2014 θεσμοθετήθηκε και ισχύει η συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις αυτές, εισήχθησαν ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ.

Τα ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων που είναι δυνατόν να βαθμολογούνται έχουν ως εξής:

Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων
Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων
Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: