14.8.14

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απομένει πολύς χρόνος στην κυβέρνηση...

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πριν ακόμα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που στον απόηχο μίας σειράς «παραφωνιών» στους χειρισμούς της κυβέρνησης, βλέπουν γρήγορα εκλογές.

Ήδη, στην Κουμουνδούρου βλέπουν την...
αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση να έχει αρχίσει, ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης έχει εκφράσει και την εκτίμηση ότι «το αργότερο στις αρχές του 2015» θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, όχι γιατί θα τις επιλέξει η κυβέρνηση, αλλά «γιατί θα αναγκαστεί μπροστά στον φόβο μίας βέβαιης εκλογικής συντριβής, καθώς ο χρόνος δουλεύει ολοφάνερα εις βάρος τους», όπως είπε.

Καταλογίζοντας στην κυβέρνηση εμμονή στη μνημονιακή πολιτική, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για δήμευση περιουσιών μέσω του ΕΝΦΙΑ, παρατηρούν παράλληλα την αδυναμία της υπεράσπισης ακόμα και στοιχειωδώς των συμφερόντων της χώρας και των αγροτών.

«Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης, πότε με την αφήγηση περί τέλους της κρίσης και πότε με τις αστείες δικαιολογίες περί "λάθους στο λογισμικό" στον ΕΝΦΙΑ, σκοντάφτει στην ίδια την πραγματικότητα», λένε, σημειώνοντας όμως ότι «δεν της απομένει πολύς χρόνος για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική».

Στην πραγματικότητα, στην Κουμουνδούρου περιμένουν με το όπλο παρά πόδα τόσο για τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, όσο και σε αυτό του ρωσικού εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα.

Και αν στην πρώτη περίπτωση αναμένουν τις όποιες αλλαγές ετοιμάζει το κυβερνητικό στρατόπεδο, πριν πάρουν «θέση μάχης», στην περίπτωση του ρωσικού εμπάργκο, επιτίθενται στην κυβέρνηση για την στάση της κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων από την ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Κοντά στους αγρότες, ως «έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας» περιγράφουν και τον κλάδο της κτηνοτροφίας στην χώρα, αναρωτώμενοι αν «όσοι κόβουν και ράβουν τους βοσκοτόπους δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών βόσκησης αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα ποιοτικής διαφοροποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και το νούμερο ένα κριτήριο αναγνώρισης και κατοχύρωσης των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προγραμματίζουν και εκδηλώσεις για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του χώρου, τις επόμενες μέρες...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: