10.8.14

Αλλαγές στις προσλήψεις και τις αμοιβές στο Δημόσιο

Αλλαγές στις προσλήψεις και τις αμοιβές στο Δημόσιο
Σημαντικές αλλαγές στους μισθούς αλλά και γενικότερα στη φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί το Δημόσιο ως εργοδότης φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Η μελέτη για ...
το που βρισκόμαστε και το τι πρέπει να αλλάξει είναι έτοιμη και έχει παρουσιαστεί στην τρόικα, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Βασική ιδέα των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και εκείνων με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική.
Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπάλληλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησης τους.
Για παράδειγμα, το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα και, μετά την πάροδο του έτους, θα αξιολογείται η απόδοση τους, ενώ, εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: