6.8.14

Βροχερό σκηνικό...




Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη ...
Μακεδονία. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται στην Αττική. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. ΄Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 07-08-2014

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: