3.8.14

«Χρυσή» θα μας στοιχίσει η συνάντηση στο Παρίσι...


Μια ολόκληρη κουστωδία από συμβούλους, συνεργάτες, παρατρεχάμενους και τεχνοκράτες σχεδιάζουν από τώρα ένα τουριστικό τετραήμερο μόλις επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη γαλλική πρωτεύουσα με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Στην αποστολή αναμένεται να ...
συμμετάσχουν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, καθώς και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, το δε κόστος υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά μεγάλο και προκλητικό για τα δεδομένα της εποχής.

Ο λόγος για τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας της Κυριακής» όλοι τους θα συνοδεύονται από πλήθος συνεργατών, αστυνομικών, μέλη των γραφείων Τύπου, που υπολογίζονται γύρω στα 50 άτομα, και όπως αντιλαμβάνεται κάνεις τα έξοδα θα εκτοξευθούν.

Θα παραμείνουν για τέσσερα ημέρες στην πόλη του φωτός (3 5 Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο η άφιξή τους θα γίνει τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα), ενώ το ελληνικό κράτος θα πρέπει να τους παρέχει τα πάντα.

Ειδικότερα, ένα τέτοιο ταξίδι σύμφωνα με τα ισχύοντα (δηλαδή παλαιότερες αποφάσεις της Διαύγειας, που περιλαμβάνουν το κόστος) θα κοστίσει τουλάχιστον 2.000 ευρώ κατ άτομο, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων, την διαμονή και των λοιπών εξόδων!

Ωs εκ τούτου, με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι οι 50 άνθρωποι που υπολογίζεται ότι θα βρεθούν εκείνο το τριήμερο στο Παρίσι θα στοιχίσουν στον Έλληνα πολίτη περί τα 100.000 ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προστεθούν και τα εκτός έδρας που αναμένεται να λάβουν οι υπάλληλοι, συνεπώς το νούμερο αυτό αυξάνεται, εκτός αν την τελευταία στιγμή δοθούν εντολές για δραστική περικοπή των μελών της ελληνική αντιπροσωπίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις της δικαιολογημένα αγανακτισμένης ελληνικής κοινωνίας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: