2.8.14

Οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν την Ουκρανία...

 φωτ.αρχείου

 Το ποσό των 19 εκατ.δολαρίων θα διαθέσουν την επόμενη χρονιά οι ΗΠΑ για «την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τεσσάρων εταιρειών και μίας τακτικής έδρας της ουκρανικής εθνικής φρουράς» όπως ...
ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Η εκπαίδευση, η οποία απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου, θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Την Παρασκευή, σε τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν, ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε το Βλαντιμίρ Πούτιν να αναζητήσει η Μόσχα μια διπλωματική λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Ουκρανία. Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει πως η Ουάσιγκτον έκανε «ό,τι ήταν δυνατό για να αποτραπεί η εμπλοκή της Ρωσίας στην κρίση, με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους τομείς της ρωσικής ενέργειας, άμυνας και οικονομίας.
Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε "αντιπαραγωγικές" τις κυρώσεις σημειώνοντας ότι προκαλούν σοβαρή ρήξη στις διμερείς σχέσεις και γενικά στη διεθνή σταθερότητα.
Η συνομιλία αυτή μεταξύ των δύο ηγετών ήταν η πρώτη μετά τις 17 Ιουλίου οπότε και ένα αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν πύραυλος που εκτοξεύτηκε από περιοχή τον έλεγχο της οποίας έχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: