12.8.14

Ερχεται καύσωνας...

Ερχεται καύσωνας: Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος τον ΔεκαπενταύγουστοΣτους 39 βαθμούς ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο...


Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από...
19 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Ειδικότερα, η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Σαρωνικό και βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο

Η θερμοκρασία αναμένεται, πάντως, να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς!

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις
στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά τα 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ενώ στα Ηπειρωτικά της χώρας η
μέγιστη θα φθάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου!

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μόνο τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Για την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: