31.8.14

Αγριος ξυλοδαρμός εκδότη εφημερίδας στη Ρωσία...

Αγριος ξυλοδαρμός εκδότη εφημερίδας στη Ρωσία -Μετά από ρεπορτάζ για δύο στρατιώ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας Ρώσος εκδότης και πολιτικός. Αφορμή για την εις βάρος του επίθεση φαίνεται πως ήταν η δημοσίευση ρεπορτάζ για τις...
κηδείες δύο Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στην Ουκρανία.

Ο Λεβ Σλόσμπεργκ κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στην πόλη Πσκοφ στη βορειοδυτική Ρωσία. «Μου επιτέθηκαν από πίσω, δεν είδα κανέναν τους», είπε ο εκδότης, που έχει εκλεγεί με το φιλελεύθερο κόμμα Γιάμπλοκο στην τοπική βουλή, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Φαίνεται πως με έριξαν αναίσθητο με το πρώτο χτύπημα, με έριξαν κάτω, με ξυλοκόπησαν και έφυγαν τρέχοντας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί επαγγελματίες, ξέρουν να κάνουν τις βρομοδουλειές τους», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα του Σλόσμπεργκ δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για τις κηδείες δύο αλεξιπτωτιστών του Πσκοφ, οι οποίες τελέστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το δημοσίευμα προστίθεται στα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν συμμετάσχει σε μάχες και έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας για το ότι βοηθά τους αντάρτες εκεί.

Όταν ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters πήγε στο νεκροταφείο όπου πιστεύεται πως κηδεύτηκαν οι στρατιώτες, τον εμπόδισαν να μπει στο χώρο και τον απείλησαν δύο νεαροί με ξυρισμένα κεφάλια.

Ο Σλόσμπεργκ είπε πως πιστεύει ακράδαντα πως του επιτέθηκαν διότι παρουσίασε στοιχεία ότι ο στρατός της Ρωσίας συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία και υφίσταται απώλειες. «Ελπίζω ότι η αστυνομία τουλάχιστον θα ανακαλύψει τους δράστες. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει... αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο η αστυνομία να παρακωλύσει εσκεμμένα την έρευνα», είπε με νόημα.

Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν τις πληροφορίες για τις κηδείες των στρατιωτικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: