22.8.14

Νεύρα και διαφωνίες στο Μαξίμου για τον ΕΝΦΙΑ...

samaras-venizelosΠαρότι η εκκρεμότητα του ΕΝΦΙΑ πρέπει να έχει κλείσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αυτή συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς βουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ επιμένουν σε...
δραστικές αλλαγές. Ο Γκίκας Χαρδούβελης συνάντησε βουλευτές και των δύο κομμάτων.
         
Ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να εξαναγκάσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ή να αποδεχτούν τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Σήμερα, Παρασκευή, ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους βουλευτές και των δύο κομμάτων της κυβέρνησης σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα της φορολογίας των πολιτών.

Τα ζητήματα των διορθώσεων λαθών και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν ώστε ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων να καταστεί δικαιότερος, των απαλλαγών και εκπτώσεων για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, καθώς και το θέμα των δόσεων, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τις συναντήσεις που είχαν αντιπροσωπείες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και των Γενικών Γραμματέων Γ. Κ. Σαββαΐδου και Τ. Αναστασάτου.

Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του φόρου για οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες, που βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου και διαπιστώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα, συμφωνήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση ότι θα ληφθούν υπόψη οι χαμηλότερες τιμές μεταξύ αυτών που χρησιμοποιήθηκαν για τον αρχικό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και αυτών βάσει των οποίων είχε υπολογιστεί ο ΦΑΠ έτους 2013, έτσι ώστε να υπάρξει το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα για το φορολογούμενο. Για αυτές τις κατηγορίες θα υπάρξει, όπως τονίστηκε, χαμηλότερος φόρος. Υπολογίζεται ότι αθροιστικά η μείωση θα είναι της τάξης των 167 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: