7.8.14

«Λέει ψέματα ο Πιστόριους»...

 

Στην τελική φάση μπαίνει από την Πέμπτη (7/8) η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ, με τον εισαγγελέα να υποστηρίζει πως ο κατηγορούμενος λέει ψέματα.

Στην...
κατάθεσή του ο Πιστόριους υποστήριξε πως πυροβόλησε άθελά του αφού πέρασε το θύμα για διαρρήκτη, ενώ οι κατήγοροι κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους στο οποίο ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. 
Ο εισαγγελέας, Τζέρι Νελ, στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης, αφού υποστήριξε πως:
"δεν μπορεί να υποστηρίζει πως πυροβόλησε τόσο κατά λάθος, όσο και από φόβο. Πρέπει να επιλέξει υπερασπιστική γραμμή. Το δικαστήριο δεν πρέπει να δυσκολευτεί στην απόρριψη όλων των ισχυρισμών του Πιστόριους, γιατί στερούνται αλήθειας. Είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα". 
Την Παρασκευή (8/8) θα αγορεύσει ο συνήγορος του Πιστόριους, Μπάρι Ρουξ, ενώ έπειτα η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της. Αν ο 27χρονος αθλητής κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ αν το δικαστήριο κρίνει πως ήταν φόνος εξ αμελείας, μπορεί να βρεθεί για 15 χρόνια στη φυλακή. 
Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή διαδικασία ήταν παρών για πρώτη φορά ο πατέρας του Πιστόριους, Χένκε, που δεν διατηρεί στενή σχέση με τον γιο του, όπως επίσης για πρώτη φορά και ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίνκαμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: