9.8.14

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς...


  Αργές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο...
Δύο παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο κατά τον βομβαρδισμό, στη διάρκεια της νύχτας, του τζαμιού Αλ Κασάμ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσαϊράτ. Φήμες για επάνοδο των ισραηλινών στις διαπραγματεύσεις «με νέες ιδέες» το Σάββατο

Η ...
Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί επίσημα το Ισραήλ πως έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα και τις υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ως το πρωί του Σαββάτου (10.50 π.μ.) το Αλ Τζαζίρα:
* Δύο παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο κατά τον βομβαρδισμό, στη διάρκεια της νύχτας, του τζαμιού Αλ Κασάμ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσαϊράτ. Οι νεκροί βρέθηκαν σήμερα το πρωί. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως δύο ακόμα άνθρωποι, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, σκοτώθηκαν από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον προσφυγικό καταυλισμό του Μανγκάζι, περιοχή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, το Σάββατο. Δυο ακόμα άνθρωπο τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση στο χωριό.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα παλαιστινιακές πηγές, λένε πως οι παλαιστίνιοι ενημερώθηκαν από τους Αιγύπτιους πως η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στο Κάιρο το Σάββατο για να συναντηθεί με αιγύπτιους αξιωματούχους, προσθέτοντας πως «η ισραηλινή αντιπροσωπεία έρχεται με νέες προτάσεις». 
* Υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο ένας 22χρονος παλαιστίνιος, που είχε τραυματιστεί από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωης στη Χεβρώνα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
«Ο Ναντέρ Εντρίς, 22 χρονών, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα,Σάββατο, το πρωί στο οσοκομείο Αλ Μιζάν της Χεβρώνας», αναφέρεται. Από σφαίρες τραυματίστηκε στην ίδια διαδήλωση κι ένας 29χρονος ενώ δεκάδες άλλοι διαδηλωτές χτυπήθηκαν επίσης στη διαδήλωση.
* Για τις διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη χθες, Παρασκευή, διαβάστε ακόμα:

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός, 50 τραυματίες σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη


Φωτ. αρχείου
* Σε παράλληλη εξέλιξη, διαδήλωση ενάντια στην ισραηλινή επίθεση πραγματοποίησαν την Παρασκευή περίπου 15.000 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: