17.8.14

«Δεν θα μας κάμψει η επίθεση των χρυσαυγιτών»...

 sxoleio-metanaston-Peiraias-Xrisi-Augi-1
Στόχος ρατσιστικής επίθεσης από ομάδα χρυσαυγιτών έγινε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ). Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο σχολείο, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα.  Σύμφωνα με ...
την αστυνομία, διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δύο περιστατικών, τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ οι δράστες απέσπασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και προκάλεσαν μικροζημιές. sxoleio-metanaston-Peiraias-Xrisi-Augi-epithesiΤο πλέον σημαντικό είναι το γεγονός πως στόχος των δραστών δεν ήταν η ληστεία αλλά η αφαίρεση του σχολικού αρχείου. Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του ΑΣΜΠ, Πόπη Παρασκευοπούλου,  οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να αφαιρέσουν το αρχείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιείχε τα ονόματα των καθηγητών και των μαθητών. Πριν από τέσσερα χρόνια, το σχολείο είχε δεχθεί άλλη επίθεση, κατά την οποία είχε αφαιρεθεί ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή.
Το ΑΣΜΠ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά.

«Δεν θα ανασταλεί η δραστηριότητα του σχολείου»
Το ΑΣΜΠ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την επίθεση:
«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ) , για μια ακόμη φορά , έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και , όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία , της νεολαίας της Χρυσής Αυγής .
Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου , άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε  βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά . Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με  καδρόνι , κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν  ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας . Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και  σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το  σύνθημα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ».
Τα γεγονότα αυτά , για την έρευνα των οποίων ήδη επιλήφθηκε το Α.Τ. Καμινίων και αναμένονται τα αποτελέσματα , δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών  συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και  πολιτιστική δραστηριότητά του , που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο.
Το ΑΣΜΠ ζητά την προστασία και τη στήριξη όλων για να συνεχίσει το έργο του.»

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει« με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια». Όπως αναφέρει, «οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη. Το Υπουργείο θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση».
Στη συνέχεια το υπουργείο αναφέρεται στο έργο που επιτελείται στο σχολείο, το οποίο χαρακτηρίζει ως «πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό. Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή».
Το υπουργείο τονίζει πως «στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: