10.8.14

Αστυνομικός απαίτησε χρήματα από δημοσιογράφο και συνελήφθη...

Αστυνομικός απαίτησε χρήματα από δημοσιογράφο και συνελήφθη
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 43χρονου υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο...
43χρονος Υπαρχιφύλακας, ο οποίος το προσεχές διάστημα αναλάμβανε υπηρεσία προστατευτικής φρούρησης δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.
Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε. Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: