2.8.14

Υπάρχουν ακόμη ΠαΣοΚ ΝΕ με @@…!!!...




Παρακολουθήσαμε τις εργασίες της συνεδρίασης της ΚΠΕ στις 12 Ιουλίου. Εκτίμησή μας είναι ότι η φυσιολογική φθορά – σε μεγάλο βαθμό λόγω της αναγκαστικής δημοσιονομικής πολιτικής – δείχνει να αποτελεί άλλοθι στα ηγετικά επίπεδα του κόμματος.

Έτσι ενώ το ΠΑΣΟΚ όφειλε να ...
στηριχτεί σε δυο βασικούς άξονες που είναι η ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών και η κατάργηση κάθε είδους προσωπικής πολιτικής στελεχών διαπιστώνουμε ότι μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Το αντίθετο με πρόσχημα ότι «πάντα έτσι γινότανε» φθάσαμε σε σημείο το ενδιάμεσο κομματικό όργανο μεταξύ δυο συνεδρίων, η ΚΠΕ, να αποφασίζει για την διοργάνωση συνεδρίου άλλου φορέα συνασπισμού κομμάτων και ομάδων στο οποίο μέρος θα είναι το κόμμα μας.

Επικαλείται η σημερινή ηγεσία ότι έτσι αποφάσισε το Συνέδριο. Το Συνέδριο της διορισμένης ΕΚΑΠ και ότι με αυτό συνεπάγεται αποφάσισε την ανασύνταξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Αυτό σημαίνει τη νομιμοποίηση για δημιουργία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κόμματων και ομάδων εν λευκώ; Σημαίνει ότι πάμε σε ένα συνέδριο ενός νέου κόμματος μέρος του οποίου θα είμαστε εμείς ως ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή η αυτονομία του κόμματος τέθηκε σε αμφισβήτηση από την απόφαση του Συνεδρίου;

Η ΝΕ θεωρεί ότι η απόφαση της τελευταίας ΚΠΕ αποτελεί ωμή παραβίαση του καταστατικού και η επιχειρηματολογία για το διαδικαστικό δικαίωμα να παρθεί η απόφαση αποτελεί προσβολή της πολιτικής νοημοσύνης των μελών αλλά πολύ περισσότερο των αγώνων της παράταξης.

Η προσπάθεια για την ανασύνταξη του χώρου του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας θα αποτύχει για τους ακόμη μια φορά ερασιτεχνικούς χειρισμούς της ηγεσίας που δίνει για άλλη μια φορά πολλαπλά δικαιώματα αμφισβήτησης της νομιμότητας των αποφάσεων.

Παράλληλα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το τι διακυβεύεται για το μέλλον της παράταξης και συνεχίζουν το ένα μετά το άλλο να ασκούν προσωπικές πολιτικές περιμένοντας την «επόμενη μέρα» παραβλέποντας τον μεγάλο κίνδυνο να μην υπάρχει αυτή.

Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου ένα κόμμα του 8% και να αποφασίσει η βάση ένα και όπως επί του συγκεκριμένου θα συνεργαστεί με άλλες ομάδες, κόμματα που όλα μαζί δεν ξεπερνούν το 2,5%;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: