18.8.14

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης...

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης -Ξεκινούν πάλι σήμερα οι ανασκαφές Ξεκινούν πάλι σήμερα οι ανασκαφές...


Aντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος, για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης, αφού σήμερα ξεκινούν πάλι οι ανασκαφές. Οι αρχαιολόγοι με μεγάλη προσοχή, προχωρώντας εκατοστό εκατοστό θα αφαιρέσουν...
το χώμα που καλύπτει τα αρχαιολογικά ευρήματα με στόχο να λυθεί όσο το δυνατό συντομότερα ο γρίφος στο λόφο Καστά.

Μάλιστα, το σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα.

Μιλώντας στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών» ενώ σημειώνει πως «η αποκάλυψη των όσων κρύβουν οι Σφίγγες δεν σχετίζεται χρονικά με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης».«Οτι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής.

Πώς θα μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο της Αμφίπολης

Οι αρχαιολόγοι θα επιχειρήσουν τώρα να φθάσουν στο «παρθένο», δηλαδή στο απάτητο και μη αναμοχλευμένο έδαφος. Εκεί είναι πιθανό να βρουν κατάλοιπα που άφησαν πίσω τους επισκέπτες του τάφου, και βέβαια  υπολείμματα από την ταφική πυρά του νεκρού ή σπασμένα κεραμικά. Τα κεραμικά – αν εντοπισθούν- θα έχουν καθοριστική σημασία για την ακριβέστερη χρονολόγηση του τάφου.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: