8.8.14

Σε ποιές περιοχές εντοπίζονται τα λάθη στο φόρο ακινήτων...

enfia

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει καταβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ όπως φαίνεται η τελευταία δόση θα πληρωθεί στα τέλη...
Φεβρουαρίου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες ότι: «αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών». Στη νέα διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αναφέρεται ότι θα εφαρμόζεται η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη με τις τιμές ζώνης οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013. Η απόφαση με τις τιμές θα χρησιμοποιηθεί μόνο όταν διαπιστώνονται υπερβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ενημερώσει την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον υπολογισμό του φόρου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι μεγαλύτερες στρεβλώσεις με τα υπέρογκα ποσά που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων παρουσιάστηκαν στις περιοχές:
- Τρικάλων
- Κορινθίας
- Αχαΐας
-Ηλείας
- Ευρυτανίας
-Φλώρινας
-Ιωαννίνων
- Κεφαλλονιάς
- Εύβοιας
- Αιτωλοακαρνανίας
- Άρτας
- Δράμας
- Χίου
-Κέρκυρας
- Ζακύνθου
Πάντως, 10 ημέρες πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet , υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερώσει την γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η επισημάνσεις που έγιναν όπως φαίνεται αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν τόσο τους φορολογούμενους όσο και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: