10.8.14

Ο «γιος του καφετζή» ετοιμάζει δεξιό «μαξιλάρι» για Σαμαρά...


Ο Μπαλτάκος δεν σταμάτησε ποτέ την προσπάθεια να συσπειρώσει το 16,5% των διαρροών της Ν.Δ.
Εκτός από την ένταση και τις δηλώσεις αποδοκιμασίας ορισμένων...
«γαλάζιων» στελεχών τις ημέρες που αποκαλύφθηκε το βίντεο με τον διάλογο Μπαλτάκου και Κασιδιάρη, αυτό που κάνει εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, είναι ότι σταδιακά έπεσαν οι τόνοι κατά Μπαλτάκου και η κυβέρνηση κατάφερε να στείλει την υπόθεση στις ελληνικές καλένδες – πολιτικές και δικαστικές.

Επίσης, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, αντί να μαζευτεί στο καβούκι του, αντί να ντραπεί έστω και λίγο γι’ αυτά που έλεγε για τον πρωθυπουργό της χώρας και επί τριάντα χρόνια επιστήθιο φίλο του και για δύο τουλάχιστον μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (του οποίου ήταν γενικός γραμματέας, δηλαδή κρατικός λειτουργός), συνεχίζει απτόητος…

Πράγματι, ο – κατά δήλωσή του – αντικομμουνιστής πρώην γενικός γραμματέας εμφανίζεται… αμετανόητος για τις επαφές που είχε με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίες τελικά τον οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, και από τότε αυξάνει τις δημόσιες εμφανίσεις στα ΜΜΕ αλλά και τις πρωτοβουλίες - συναντήσεις με διάφορες πολιτικές προσωπικότητες που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο – με στόχο, όπως ο ίδιος λέει, τον επαναπατρισμό των δεξιών ψηφοφόρων σε έναν φορέα που κινείται στον καθαρό δεξιό χώρο, εκτός Χρυσής Αυγής.

Ψάχνει… ακροδεξιά

Προξενεί εντύπωση ακόμη το γεγονός ότι ο Μπαλτάκος, τόσους μήνες μετά την απομάκρυνσή του, δεν έχει κρύψει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Δεξιάς, με ρητορική ενεργού νεοδημοκράτη που τον ανησυχεί το μέλλον του κόμματός του, με αντικομμουνιστικό λόγο που θυμίζει δεξιό του 1960, επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά επιχειρήματα που μόνο χαμογέλα δημιουργούν στους παλαιότερους αλλά και πολιτική και ιδεολογική σύγχυση στους νεότερους.

Όπως είχε καταγράψει και ο «Βηματοδότης», ο Μπαλτάκος τονίζει πως «πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα το πιο αριστερό κόμμα είναι η λαϊκή Δεξιά. Γιατί τα αριστερά κόμματα στη χώρα μας το μόνο που κοιτούν είναι πότε θα γίνει καμιά επανάσταση, μπας και βγουν οι φαντασιώσεις τους αλήθεια. Να σκεφτείτε, όταν κλείνει ένα εργοστάσιο, οι αριστεροί χαίρονται, μήπως και επαναστατήσουν οι εργάτες. Χρειάζεται ένα λαϊκό δεξιό κόμμα στην Ελλάδα. Προέρχομαι και εγώ από τη Λαϊκή Δεξιά, είμαι γιος… καφετζή» – για να δείξει και τη λαϊκή του καταγωγή…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: