17.8.14

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Μάνη, το Ληξούρι και τον Αλμυρό Βόλου...

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Μάνη και τον Αλμυρό Βόλου
 Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή στο Μαρμάρι και τα Φραγκούλια στην Αρεόπολη της Μάνης, στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, αλλά και στον Αλμυρό Βόλου.
Στις...
πυρκαγιές στην Αρεόπολη επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Στον Αλμυρό Βόλου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη Canadair.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, σε χορτολιβαδική έκταση, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα με 15 πυροσβέστες, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το Σάββατο ξέσπασαν σε όλη τη χώρα συνολικά 51 πυρκαγιές, ενώ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 47 φωτιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός τόσο για σήμερα όσο και για αύριο Δευτέρα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: