31.8.14

Από Δευτέρα... ξύλο...




Γιάννης Παπαγιάννης

Τη Δευτέρα ξεκινά το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ και ο σώζων εαυτόν σωθητω, καθώς παπανδρεϊκοι και βενιζελικοί παίρνουν θέσεις μάχης για να αρχίσει το...
γερό ξύλο.
Αιτία της επικείμενης σύγκρουσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις για τα γενέθλια του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος. Την ώρα που ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, οι... βενιζελικοί αποφάσισαν αποχή από την εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" αύριο, Δευτέρα στο Ζάππειο, έπειτα από διαρροές που αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα απουσιάζει από την κεντρική εκδήλωση του κόμματος με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά τα άλλα, στην Χαρ. Τρικούπη προσπαθούν να οργανωθούν για τα 40χρονα με συσκέψεις επί συσκέψεων, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κινητοποίηση.
Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλα ιστορικά στελέχη, καθώς επιθυμεί να δώσει προσωπικό τόνο στην πρόσκληση για την εκδήλωση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εχει αναθέσει στον Λεωνίδα Γρηγοράκο τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης. Το ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" γνωστοποίησε οτι στην εκθεση που θα λειτουργεί στο Ζάππειο εως τις 7 Σεπτεμβρίου θα εκτεθούν χειρόγραφα κείμενα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για το ΠΑΚ, σημειώσεις του από την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης, σημειώματα του ως πρωθυπουργού έως το 1984, τα οποία απευθύνονταν προς στελέχη του Κινήματος, καθώς και αποσπάσματα ιστορικών ομιλιών του.
Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου για το δημόσιο χρέος.

Από τη στήλη "Danger -Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: