7.8.14

Χειραγωγημένη ενημέρωση και με τον… νόμο...



Αδύναμη στην κοινωνική της ανταπόκριση, έκθετη στην εκλογική της δυναμική και σε διαρκή ομηρεία από τα στελέχη της και τα συμφέροντα που εξακολουθούν να τη στηρίζουν, η κυβέρνηση ακολούθησε και χθες την...
προσφιλή της τακτική, προκειμένου να περάσει στο β' θερινό τμήμα της Ολομέλειας το πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα.
- Αποσύροντας, την τελευταία στιγμή, το «αγκάθι» των ρυθμίσεων που έβαζε «λουκέτο» στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο (καθώς καταργούσε την υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ).
- Προσθέτοντας σωρεία νομοτεχνικών βελτιώσεων (για τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, τον ΕΝΦΙΑ και το ασφαλιστικό των ενστόλων).
Χειραγωγημένη ενημέρωση και με τον… νόμο
Με ορισμένες ανεπαίσθητες αλλαγές ψηφίστηκε τελικά η επίμαχη τροπολογία για τα ΜΜΕ την Τρίτη το πρωί στη Βουλή. Κατά πλειοψηφία και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να αποχωρούν από την αίθουσα, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης. Άλλωστε και η συζήτηση ήταν εξπρές με τους ομιλητές να αναφέρονται άλλοι στο συγκεκριμένο θέμα για τα ΜΜΕ και άλλοι στη δωρεά προς το ογκολογικό νοσοκομείο «Aγιοι Ανάργυροι» (μεγάλη η χάρη τους), στο νομοσχέδιο του οποίου άλλωστε είχε συμπεριληφθεί η άσχετη τροπολογία.

«Εφημερίδα των Συντακτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: