31.8.14

Πιόνι στη σκακιέρα της Ουκρανίας τα ελληνικά νοικοκυριά...



Αγωνία για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη εν όψει του χειμώνα προκαλεί η νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς παρά τις ρητορικές διαβεβαιώσεις της Μόσχας κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ...
επανάληψη της διακοπής ή περιορισμού της ροής φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, κάτι που εξάλλου συνέβη τρεις φορές την τελευταία δεκαετία.
Με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να δοκιμαζει τις όλο και πιο χαλαρές αντοχές της Δύσης, την Ουκρανία και τις κεντροευρωπαϊκές και βαλτικές χώρες να επιχειρούν να εκβιάσουν μια σκληρή αντίδραση της ΕΕ, της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εναντίον της Μόσχας με "όπλο" και πάλι τις κυρώσεις της ΕΕ. εναντίον της Ρωσίας, το σκηνικό περιπλέκεται και απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης ειρηνικής επίλυσης της κρίσης.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι και αυτή η νέα κλιμάκωση της κρίσης ξέσπασε την παραμονή της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα συζητήσει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με προσκαλεσμένο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και μία εβδομάδα πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και την έντονη συζήτηση να στραφεί και πάλι η αιχμή της Συμμαχίας προς τη Ρωσία με πεδίο αντιπαράθεσης την Ουκρανία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: