19.8.14

Τη Δευτέρα στην Κρήτη ο Μπερά, για το "Σήφη"...


Και τώρα ζητείται σχέδιο για τη...σύλληψη του «Σήφη», του κροκόδειλου που τον τελευταίο ενάμιση μήνα πλέει πανευτυχής στα νερά του φράγματος των ποταμών. Το σχέδιο καταστρώνει η...
ομάδα άμεσης επέμβασης που έχει συσταθεί και συνεδρίασε χθες στα γραφεία του Οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ο Σήφης έχει αποδειχτεί ... τσακάλι αφού δεν τσιμπάει στα δολώματα ούτε πέφτει στις παγίδες που έχουν στηθεί για την αιχμαλωσία του με την ομάδα να θέτει επι τάπητος το ζήτημα της επέμβασης κάποιου ειδικού όπως είναι ο διάσημος από το Discovery Channel ακτιβιστής και ειδικός σε θέματα κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες ο κροκόδειλος έχει απομακρυνθεί εντελώς από τις παγίδες και κινείται σε άλλα σημεία του φράγματος.  Ο ίδιος τόνισε ότι συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις και ότι η μομάδα θα προχωρήσει σε επαφές τόσο με τον κ. Μπερά όσο και μεάλλους ειδικούς προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα κληθεί για την αιχμαλωσία του Σήφη.

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει ξανά προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση ωστόσο η εφαρμογή του σχεδίου Β αναμένεται να λάβει χώρα περίπου στο τέλος του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπερά αναμένεται στην Κρήτη την προσεχή Δευτέρα.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: