3.8.14

Νέο αιματηρό χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα ...



Μερική απόσυρση δυνάμεων ανακοίνωσε το Ισραήλ...

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η...
πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα, όπου πιστεύεται πως είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες Παλαιστίνιοι.
Ο ισραηλινός στρατός, που συνεχίζει το σφυροκόπημα στην περιοχή, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα. "Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.
Ήδη αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε στο Κάιρο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Αίγυπτο με Ισραηλινούς αξιωματούχους, και οι οποίες είχαν αναβληθεί την Παρασκευή, μετά από ένα πολύνεκρο ακόμα χτύπημα του Ισραήλ σε σχολείο του ΟΗΕ και την κατάρρευση της εκεχειρίας που κράτησε μόνο λίγες ώρες
Η εξαμελής αντιπροσωπεία υπό τον Εζατ αλ-Ρισκ, ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, έφθασε στο Κάιρο μέσω της Ντόχα καθώς κάποια μέλη της αντιπροσωπείας δεν μπόρεσαν να περάσουν από τη Λωρίδα τη Γάζας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Άλλα μέλη αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, είπε αξιωματούχος που παρέλαβε την αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο του Καϊρου.
Η Χαμάς θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας "μέχρι να επιτύχει τους στόχους της", δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Φαούζι Μπαρχούμ, μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι οι επιχειρήσεις του στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα θα συνεχιστούν "για όσο διάστημα χρειαστεί".
Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου φτάνει τους 1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: