8.8.14

Προσλήψεις τον Ιούλιο καταγράφει η «Εργάνη»...

Κατά 13.275 θέσεις εργασίας υπερτερούν οι προσλήψεις έναντι των απολύσεων τον Ιούλιο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας ενώ...
σε επίπεδο επταμήνου δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούνιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανερχόταν στους 963.492.

Για ενθαρρυντικά στοιχεία κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εκτιμώντας ότι υπάρχει μια γενική τάση εξομάλυνσης της αγοράς εργασίας. "Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης" εκτίμησε ο κ.Βρούτσης.
 
Σημειώνει ότι η ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση φέτος δημιουργεί συνθήκες τόνωσης της συνολικής απασχόλησης, ενώ αρχίζει η εμπροσθοβαρής υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το νέο ΕΣΠΑ. "Κυριότερα, όμως, εμπεδώνεται σταδιακά – και λόγω της συνεπούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων - ένα κλίμα θετικών προσδοκιών και εμπιστοσύνης που τροφοδοτεί το νέο κύκλο ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί για τη δομική αποκλιμάκωση της ανεργίας και την παγίωση ενός υψηλού ρυθμού δημιουργίας νέων και σταθερών θέσεων εργασίας" καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: