2.8.14

Ποιοι δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ...

Ποιοι δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ
Ένας Δανός υδραυλικός ο οποίος μάλλον δεν έκανε χρυσές δουλειές πέρυσι ή κατάφερε να κλέψει την εφορία της χώρας του, χωρίς να τον τσιμπήσουν και δήλωσε ακαθάριστα έσοδα έως...
50.000 δανέζικες κορόνες ή 6.698 ευρώ, έχει την δυνατότητα να μην χρεώνει ΦΠΑ για τις υπηρεσίες του και να μην μπλέκει καθόλου με το σύστημα του φόρου προστιθέμενης αξίας.
Δεν χρεώνει ΦΠΑ, αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να εκπίπτει ΦΠΑ. Κοινώς, δεν μπλέκει καθόλου με το σύστημα του ΦΠΑ, γλιτώνοντας σίγουρα χρόνο και ενδεχομένως χρήμα.
Αν ο υδραυλικός εργάζεται στην Ιταλία, μπορεί να γλιτώσει από την ταλαιπωρία του ΦΠΑ ακόμη και αν τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά του προσεγγίζουν τις 30.000 ευρώ. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, τα όρια για την απαλλαγή από το σύστημα ΦΠΑ είναι διαφορετικά.
Στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, 420.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αμειβόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ κάθε τρίμηνο, θα έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από το σύστημα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τζίρος τους εφέτος δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Και επειδή στην Ελλάδα η φοροδιαφυγή συνεχίζει να ανθεί, οι έλεγχοι που θα συνοδεύσουν την εφαρμογή του μέτρου προαναγγέλλεται ήδη πως θα είναι εντατικοί.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
 ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: