31.8.14

«Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συγκατοίκηση»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/DD844C6358C11AC75222988E316EBDB8.jpg 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την πιθανή εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν έχω κανένα λόγο να... εμπλακώ στη συζήτηση» λέει, ενώ είναι κατηγορηματικός ότι δεν είχε καμία βολιδοσκόπηση από την κυβέρνηση. «Δεν υπήρξε καμία νύξη, καμία πρόταση, είμαι κατηγορηματικός σε αυτό» τονίζει σε κάθε ευκαιρία, σύμφωνα με την "Real News".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όμως, δεν κλείνει τη συζήτηση που έχει ανοίξει και που κοντεύει να «αποτελειώσει» το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε. «Ποτέ η ΔΗΜΑΡ δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση», επισημαίνει, ενώ επιμένει ότι η ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν πρέπει να τεθεί σε κομματικά παζάρια».
«Αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει συγκατοίκηση. Μπροστά και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, θα θελήσει να πετύχει ισορροπία, αλλά και να διευρύνει την κομματική του βάση, κάτι που είναι θεμιτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά» είναι η πρόβλεψή του.

Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται επίσης ενώπιον ενός ακόμη κρίσιμου διλήμματος, αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο. Αν δεν είναι θα επιλεγεί πιο εύκολα ως υποψήφιος, καθώς η επιλογή ενός αρχηγού κόμματος της Κεντροδεξιάς για την Ηρώδου Αττικού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αν, όμως, σε μια τέτοια περίπτωση δεν επιλεγεί, είναι πιθανό να μείνει εκτός των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: