Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου, καθιστούν δύσκολη τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων  προκειμένου να ...
θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο, την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου,  καίγοντας χορτολιβαδικες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις .
Σύμφωνα και με δηλώσεις του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Ραπανάκη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, δεν έχει εξασφαλιστεί καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και πολύ μικρές εστίες ( καντηλάκια) τις οποίες προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως.
Από το απόγευμα του Σαββάτου η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση καθώς οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στο να περιοριστεί σε ένα κύριο μέτωπο στο Αμυγδαλοκεφάλι, όπου μέχρι και αργά το απόγευμα επιχειρούσε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Ήδη η φωτιά έχει κάψει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αγροικίες, αποθήκες και στάβλους στην περιοχή καθώς και μεγάλες εκτάσεις από δασική, γεωργική έκταση, ελαιόδενδρα καθώς και καλλιέργειες.